'Çok Okuyan Çok Gezer' Yarışmasıyla 200 Öğrenciye İstanbul Gezisi

Adıyaman'da 'Çok Okuyan Çok Gezer' kitap okuma yarışması kapsamında 200 öğrenci için İstanbul gezisi düzenlenmesi düzenlendi.

TAKİP ET

Okumayı bir yaşam becerisi ve hayatın vazgeçilmez alışkanlığı haline getirmek amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde bu yıl ilki gerçekleştirilen 'Çok Okuyan Çok Gezer' projesi ödüllü kitap okuma yarışmasının ödülü olan 'İstanbul Gezisi' için 200 öğrenci İstanbul'a götürülerek kentin tarihi yerleri ve doğal güzelliklerine gezi düzenlenecek.

Eski Otogar Alanında düzenlenecek uğurlama törenine Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Aşcı, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Bütün eğitim öğretim kurumlarında okuma ortamlarını zenginleştirmek, nitelikli kitaba erişimi sağlayarak öğretmen-veli-eğitim yöneticisi iş birliği ile öğrencilerin okuma yazma edinimine katkı sunmak, okuyan-yazan birey sayısını artırmak; böylece okumayı bir yaşam becerisi ve hayatın vazgeçilmez alışkanlığı haline getirmek amacıyla Adıyaman Valiliği himayesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen 'Çok Okuyan Çok Gezer' Projesi kitap okuma yarışması hayata geçirildi.

Mart ayında başlatılan ve yaklaşık 60 bin öğrencinin katılmak için başvurduğu 'Çok Okuyan Çok Gezer' kitap okuma yarışmasında 30 bin ücretsiz kitap dağıtıldı. 30 bin kitabın dönüşümlü olarak okutulduğu projede 60 bin öğrenciye 120 bin kitap okutuldu. Mayıs ayında yapılan sınava İl genelinde 20 bin öğrenci katıldı. 20 bin öğrenci içerisinde başarılı olan 200 öğrenci için ödül olarak İstanbul gezisi planlandı. 12 Eylül 2022 Pazartesi günü 5 otobüsle yola çıkacak 200 öğrenci ve 25 öğretmen, iki gün boyunca İstanbul'un tarihi yerleri başta olmak üzere muhteşem bir programla gezerek kitap okumanın ödülünü almaları hedefleniyor.

Gezi öncesi değerlendirmede bulunan İl Milli Eğitim Müdürümüz Ramazan Aşcı,' Valiliğimiz ve Belediyemizin katkılarıyla yürütülen 'Çok Okuyan Çok Gezer' projesi kitap okuma yarışmamızın İlkini bu sene çok güzel bir etkinlikle bitiriyoruz. Bu projeyi İlimizde ortaokul ve liselerimizde okuyan 60 bin öğrencimizin katılımıyla gerçekleştirdik. Kampanyamızın sonucunda öğrencilerimiz en az ikişer kitap okuyarak çok kısa süre içerisinde 120 bin kitap okumuş oldular. Okumadan anlamak, anlamadan yorumlamak, yorumlamadan da kişilerin kendini ifade etmesi mümkün değil. Çocuklarımızın okuyup kendini yetiştirmesi ve geliştirmesi açısından önemli projeyle İlimizde öğrencilerimize kitap okuma kültürünü oluşturduğumuzu düşünüyoruz. Projemizi gelecek sene daha kapsamlı hale getirerek daha fazla öğrencimizi yarışmamıza dahil edeceğiz. Projede başta Sayın Valimiz Mahmut Çuhadar olmak üzere emeği geçen herkese canı gönülden teşekkür ediyorum' dedi.

Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, ise şunları söyledi:

'Eğitim ve öğretim yılının başlangıcı ile bütün öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin yeni eğitim yılının hayırlar getirmesini temeni ediyorum. Çok okuyan çok gezer projemizi geçen yıl milli eğitim müdürümüz yapmıştı bu projeyi uyguladı. Şimdi de çocuklarımızı 200 öğrencimizi İstanbul'a geziye gönderiyoruz. Öğrencilerimiz gençlerimiz bizim için değerli ülkemizi emanet edeceğimiz nesil bu nesil bu nesilin her türlü bilgi beceri ve tercübe ile teşhis edilmesi bizim için çok önemli bu yüzde bu tür projelerin artarak devam edeceği günü bekliyoruz. Öğrencilerimiz bugün akşam İstanbul'da olacaklar İstanbul'un tarihi, turistlik yerlerini gezecekler kültürümüzü tanıyacaklar görecekler bilgi ile donanacaklar ve dönecekler bu tür projelere devam edeceğiz. Öğrencilerimize iyi geziler diliyorum bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum '

Haber: Gamze GÜL

Bakmadan Geçme