CHP Üyelerinden Basın Açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçtaroğlu'nun Gölbaşına gelmesiyle ilgili CHP üyeleri CHP Gölbaşı İlçe Başkanlığında açıklamada bulundular. Açıklama yapan Milletvekili Abdurahman Tutdere, Ekonomik kriz her gün ağırlaşıyor, iktidarın algı oyunlarıyla krizin üstü kapatmaya çalıştığını belirtti.

TAKİP ET

Açıklamada bulunan TBMM Başkanlık Divanı üyesi ve Adıyaman Milletvekili Abdurahman Tutdere, ' Muğla Milletvekilimiz Mürsel Alban aramızda Gölbaşı'nda aramızda görmekten onunla birlikte burada çalışma yapmaktan büyük onur ve keyif duyuyor hoş geldin diyoruz. Mürsel Başkan sadece Muğla'nın değil Adıyaman'ın, Doğu'nun ve mazlumlarında sesi oluyor. Beraber başarılı bir çalışma yapacağımıza inanıyorum. İzliyor takip ediyorsunuz Ülkemiz zor bir süreçten geçiyor. Ekonomik kriz her gün ağırlaşıyor, iktidarın algı oyunlarıyla krizin üstü kapatmaya çalışılıyor. Ancak görünen o ki bizim de sahada gördüğümüz içler acısı bir durum. Dokunduğumuz bütün yurttaşlarımız ekonomik krizden, zamlardan ve hayat pahalılığından gerçekten şikyetçiler. Tam da bu noktada CHP Genel Başkanımız Kemal Kılıçtaroğlu uzun süreden belli sahada çözüm önerilerini söylüyor, reçetelerini iktidara sunuyor. Bu zor süreçte vatandaşlara nasıl yardımcı olunması gerektiğini hükümete sunuyor ancak hükümet bunları duymuyor. Belediye Başkanlarımız büyük bir gayretle bu zor süreçte hem belediyecilik hizmetinin en güzelini sunmaya çalışıyor hem de sosyal belediyeciliklerini sunuyorlar. CHP üyelerinin mücadelesi Türkiye'ye yeni bir umut doğurdu. Şu anda Türkiye'nin dört bir yanında bütün yurttaşlarımız ülkeyi bu sıkıntıdan kurtaracak partinin adı olarak Cumhuriyet Halk Partisini telaffuz ediyorlar. Böyle bir liderlik için Genel Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Genel Başkanımızın ortaya koyduğu liderlik Türkiye'nin kutuplaşan siyasetini tekrar birleştiren rolü gerçekten sahada, Doğu'da, Batı'da ve Trakya'da her yerde ciddi bir karşılık uyandırmış bulunmaktadır. Önümüzdeki ilk seçimlerde sandıklara taşıyacaktır. Bu ortamda genel başkanımız 19 Eylül'de Urfa'dan başlayıp Malatya'da sonuçlanacak bir program yapacaktır. Pazartesi saat 12 gibi Şambayat'ta olacak akabinde Gölbaşı'nda olacaktır. Özellikle tüm Adıyamanlı hemşerilerimi Kemal Kılıçtaroğlu'nun Adıyaman ziyaretine destek olmaya davet ediyorum. Adıyaman'a Gölbaşı'na en ücra yerdeki hemşerilerimize sizi dinlemeye gelen Kemal Kılıçtaroğlu'nun Şambayat Gölbaşı'ndaki buluşmasına davetlisiniz. Derdinizi anlatma ve kendinizi ifade etme fırsatı bulacaksınız tüm ilçelerdeki hemşerilerime teşekkür ediyorum davet ediyorum' ifadelerini kullandı.

Milletvekili Tutdere Kılıçtaroğlu'nun gezisinde Şambayat ve Gölbaşı ağının olmasının nedenine de değinerek, 'Meclis tatile girse de CHP'nin aldığı karar gereği tatile girmeden Türkiye'nin değişik yerlerinde her Salı TBMM çatısı altında gerçekleşen Grup Toplantılarımızı Anadolu'ya taşıdık. Ayın 20'sinde de Elazığ'da Grup toplantımız olacak. Ancak Şanlıurfa'da düğüne katılacağı için kara yoluyla Elazığ'a gitme durumundan dolayı yol üzerindeki belediyelerimizi seçtik. Diğer belediyelerimiz müsterih olsun Genel Başkanımızın ileriki zamanlarda Adıyaman planı bulunuyor daha uzun zaman ayıracak. Adıyaman'ın her tarafında daha güzel programlar yapılacak. Kanaat önderleri, STK toplantıları, halk, kadınlarla ve gençlikle buluşmalar yapacağız' diyerek Adıyaman'ın ilçelerine seslendi.

Muğla Milletvekilimiz Mürsel Alban'da konuşmasında şunlara değindi; Adıyaman Gölbaşı'ndayız Genel Başkanımız Kemal Kılıçtaroğlu 19 Eylül'de 12.30'da esnaf ziyareti gerçekleştirerek belediye başkanımızı ziyaret edecek ve sizlerle birlikte olacak. Gölbaşı'nın güzelliğini, çiftçinin, işçinin, emekçinin, emeklinin, üreticinin sorunlarını ve bu ülkenin artık tüketen toplum olmaktan çıkıp üreten bir toplumu nasıl yaratabiliriz, artık zamdan, enflasyondan kurtulmanın çareleri nedir onlarla ilgili gerekli çalışmalarını hazırladı partimiz ve Genel Başkanımız yollardayız. Adıyaman'ın misafiri olacak Genel Başkanımız, Adıyaman kadim bir şehirdir. Yakışan bir şekilde de misafir edip, konuk severliğini gösterip coşkulu bir şekilde uğurlayacağına inanıyoruz. Adıyaman'ın tütününden bütün ürünlerine meclis kürsüsünde susmayıp sizleri meclisimizin divan ktip üyesi olarak temsiz eden Abdurrahman Tutdere Milletvekilimiz'e sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. Bütün yurttaşlarımızı Gölbaşımıza, sorularınızı sorup önerilerinizde bulunmaya davet ediyorum'

Konuşma gerçekleştiren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adıyaman İl Başkanı Mehmet Sırrı Burak Binzet de, 'Genel Başkanımız Kemal Kılıçtaroğlu'nun gerçekleştireceği ziyaret dolayısıyla Muğla Milletvekilimiz Mürsel Alban, Sayın Adıyaman Milletvekilimiz Abdurrahman Tutdere ile birlikte bugün Gölbaşı ilçemizdeyiz. Ön çalışmaları hazırlamak için Gölbaşı misafiriyiz. Gölbaşı CHP İlçe Başkanı Emine Köseler'inde belirttiği Türkiye'de CHP'ye Kemal Kılıçtaroğlu'na çok ciddi bir teveccüh var. Önümüzdeki dönem Cumhuriyet Halk Partisinin iktidarını Gölbaşı ve Türkiye'de hep birlikte yaşayacağız' şeklinde konuştu.

Gölbaşı Belediye Başkanı İskender Yıldırım ise, Genel Başkanımız Pazartesi 12.30'da ilçemizi ve belediyemizi ziyaret edecek bunun heyecanını yaşamaktayız. Bütün hazırlıklarımız tamam Genel Başkanımız Kılıçtaroğlu'nu büyük bir coşku ile karşılamayı arzu ediyoruz. Hepinize en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum' dedi.

Gölbaşı CHP İlçe Başkanı Emine Köseler'de Türkiye'de Kemal Kılıçtaroğlu'na yoğun talep olduğunu ve yolumuz aydınlık, açık olsun. İktidarda görüşmek üzere Türkiye şeklinde konuştu.

Haber: Emine TÜTÜN

Bakmadan Geçme