Başkan Tunç 'Gençlerimizin farkındalıklarını artıracağız'

Yeşilay Adıyaman Şube Başkanı Bahattin Tunç, Yeşilay olarak bağımlılıkla mücadelede en önemli hedef kitlelerinin gençler olduğunu belirterek, düzenlenen eğitimle hem gençlerimizin bağımlılık konusunda farkındalıklarını arttıracağız hem de onları akranlarına eğitim verebilecek uygulayıcılar haline getireceğiz' dedi.

TAKİP ET

Adıyaman Üniversitesi Genç Yeşilay Topluluğu üyelerininde katıldığı Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Ofisi (UNODC) DAPC Fon Desteği ile hayata geçirilen 'Akran Eğitimi Programı' kapsamında; Türkiye Bağımlılıkla Mücadele (TBM) Akran Uygulayıcı Eğitimi gerçekleştirildi.

TBM Akran Eğitimleri ile Genç Yeşilaylar aracılığıyla; gençlere ve toplumun birçok kesimine bağımlılık ile ilgili farkındalık kazandırılması amaçlandığının altını çizen başkan Tunç; 'Bağımlılıklarla mücadelemizin genç bireyler arasında yaygınlaştırılması amacıyla; gönüllü üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen eğitime gençlerimiz ilimizi temsilen katıldılar. Eğitimlerini en güzel şekilde tamamladılar. Eğitime katılım sağlayan gönüllü üniversite öğrencilerine; Yeşilay'ın bağımlılıkla mücadelede önleyici çalışmaları, bağımlılık kavramı, madde bağımlılığı, alkol, tütün ve teknoloji bağımlılıkları, sağlıklı yaşam, aktarım teknikleri, gönüllük ve gençlik, sunumlarda beden dili gibi farklı uzmanlıklarda eğitimler verildi. Yıl içerisinde de Adıyaman Üniversitesi Genç Yeşilay Topluluğumuz tarafından akranlarına Bağımlılıklarla Mücadele eğitimleri aktarılacaktır.' Dedi.

TBM'nin Türkiyenin en yaygın ve kapsamlı bağımılılık önleme programı olduğunu ifade eden Tunç sözlerini şöyle sürdürdü; 'Yeşilay tarafından geliştirilen teknoloji, tütün, alkol ve madde bağımlılıkları ile sağlıklı yaşam modüllerinden oluşan başta çocuklar ve gençler olmak üzere toplumun tamamını bu konularda bilgilendirmeyi ve farkındalıklarını arttırmayı amaçlayan bir birincil önleme programıdır. Yeşilay ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliği çerçevesinde hayata geçirilen program, başta çoçuklar ve gençler olmak üzere toplumun genelinde bağımlılıklara karşı farkındalığın arttırılmasını amaçlayan bir eğitim programıdır. Yeşilay Bilim Kurulu danışmanlığında her yaşın gelişim özelliklerine uygun farklı içerikler geliştirilmiştir. Bilimsel kanıta dayalı üretilen eğitim içerikleri Türkiye'de bağımlılık alanında bir dil birliği sağlamış, Bağımlılıkla Mücadele Üst Kurulu tarafından akredite eğitim programı olarak tanımlanmıştır. Milli Eğitim Bakanlığı başta olmak üzere geliştirilen kamu, STK, özel sektör işbirlikleri ile Türkiye Bağimlılıkla Mücadele Eğitim Programı (TBM) her yıl yaklaşık 10 milyon öğrenciye 3 milyon da yetişkine ulaşmaktadır. Bu vesileyle düzenlenen etkinliğe emeği geçen herkese teşekkür ediyorum'Mustafa GÜL

Bakmadan Geçme