Başkan Teker 'Yüzde 2 sendika barajı iptal edildi, memurlar için büyük bir zafer'

TEÇ-SEN Adıyaman İl Temsilcisi Mehmet Teker, yüzde 2 sendika barajının iptal edilmesini, memurların sendika seçme özgürlüğünü genişleten bir zafer olarak değerlendirdi.

TAKİP ET

TEÇ-SEN Adıyaman İl Temsilcisi Teker, bu kararın, bağımsız kamu sendikalarının önündeki en büyük engeli kaldırdığını belirterek, demokratik mücadelelerinin bir sonucu olduğunu ifade etti.

Parti sendikalarının tekelleşmesine ve memurlar üzerindeki baskısına son verilmesinin önemine vurgu yapan Teker yaptığı açıklamasında; 'Memurlar artık açlık, sefalet ve yokluğa mahkum eden parti sendikalarına karşı daha güçlü bir ses çıkarabilecekler. TEÇSEN olarak, memurların haklarını savunma ve çalışma koşullarını iyileştirme noktasında daha etkin bir rol oynayacağız. Alınan bu karar memurlar arasında daha adil bir temsil sağlayacak ve sendikal çoğulculuğu teşvik edecektir. Artık her memur, kendi tercihleri doğrultusunda sendikal faaliyetlerde bulunabilecek ve sesini duyurabilectir. Tüm memurları haklarını aramak için daha cesur olmaya ve bağımsız sendikal mücadeleye katılmaya davet ediyorum. TEÇ-SEN olarak, memur haklarının korunması ve geliştirilmesi için verdikleri mücadelenin karşılığını almanın sevincini yaşıyoruz. Sendikal hareketin güçlenmesi, tüm memurların refah seviyesinin yükselmesine katkı sağlayacaktır bu bakımdan memurları dayanışma içinde hareket etmeye davet ediyorum. Her zaman olduğu gibi yeni dönemde de memurlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz' dedi.

Bakmadan Geçme