Başkan İskender Yıldırım'dan Önemli Duyuru 'Ağaçları biz kesmiyoruz'

Gölbaşı Belediye Başkanı İskender Yıldırım, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğüne bağlı 20. Bölge Müdürlüğü Taşkın Kontrol şube müdürlüğü tarafından Gölbaşı'nda devam eden dere ıslah çalışmaları nedeniyle ağaçların kesildiğini yapılan ağaç kesimiyle belediyenin hiçbir alakasının olmadığını söyledi. 

TAKİP ET

Yapılan çalışmaların ve Ağaç kesimlerinin belediye tarafından yapılmadığının altını çizen başkan Yıldırım; “llçemizde Devam Eden Dere Islahları, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü 20.Bölge Müdürlüğü Taşkın Kontrol Şube Müdürlüğü Tarafından Yapılmaktadır. Bu Islah Çalışmaları Kapsamında Yapılan Ağaç Kesimleri ve Yikım Çalışmalarıyla Belediyemizin Alakası Bulunmamaktadır. Ağaç kesimlerine engel olmak amacıyla yaptığımız görüşme ve araştırmalar sonucu tarafımıza yapılan açıklamalar şöyle:
"Yeni yapılan ıslah çalışmalarında projeye uygun olarak derelerin 2 Metre daha genişletilmesi ve dik betonarme duvarlar yapılmasından kaynaklı, derenin hemen sifirinda, şevlerde bulunan ağaçların kaldırılması ve ayrıca yeni yapılacak olan çalışmalardan sonra duvar arkalarına dikilecek ağaçların kökü tahribata yol açmayacak özenle seçilmiş ağaçların olması gerektiği, duvarlara ağaç köklerinin zarar vermeyeceği şekilde düzenlenmesi gerekmektedir"
Sonuç olarak Gölbaşı Belediye Başkanı olarak, tüm Gölbaşılı ailemin bu konudaki hassasiyetine saygı duyuyorum. Bu konuyla ilgili birçok araştırma ve görüş alışverişinde bulunmamıza rağmen başka bir alternatifin olmadığını üzülerek belirtmek isterim. Güzel Gölbaşımızın daha güzel daha yeşil olması için sizlere söz veriyorum.

Özel Haber

Bakmadan Geçme