Astrolog Dorian Greenbaum kimdir?

Sosyal medyaya düşen 2024'teki tüm derbileri doğru tahmin eden astrolog Dorian Greenbaum: 'Galatasaray, Fenerbahçe'ye 6 gol atacak.' açıklaması yaptı.

Sosyal medyaya düşen 2024'teki tüm derbileri doğru tahmin eden astrolog Dorian Greenbaum: 'Galatasaray, Fenerbahçe'ye 6 gol atacak.' açıklaması yaptı. Peki Astrolog Dorian Greenbaum kimdir?

DORİAN GREENBAUM KİMDİR?

Dorian Gieseler Greenbaum, Ph.D., 2009 yılında Londra Üniversitesi Warburg Enstitüsü'nden doktorasını aldı. Doktora tezi "Helenistik Astrolojide Daimon: Kökenler ve Etkiler" başlığını taşıyordu. 1988'den beri astroloji okuyor ve NCGR-PAA Seviye 4 sertifikalı. Dorian, 15 yıldan uzun süredir Astroloji Enstitüsü'nde ders veriyor.

Dorian, antik Batı astrolojisi çalışmalarına 1994'te başladı ve Klasikler ve Mısırbilim konusundaki bilgisini kullanabileceği bir yer bulduğu için çok mutlu oldu (Douglass College, Rutgers Üniversitesi'nden Klasikler alanında onur derecesiyle lisans derecesi ve Columbia Üniversitesi'nden Mısırbilim alanında yüksek lisans derecesi). Standart astroloji müfredatına ek olarak, antik astroloji ve astroloji ve mizaç dersleri verdi. Astrolojik uygulamasında geleneksel teknikleri birleştiriyor. Dorian, Robert Hand tarafından 4. yüzyıl astrologu Paulus Alexandrinus'un Astrolojiye Giriş'ini ve Olympiodorus'un 6. yüzyıl yorumunu çevirmesi için görevlendirildi ve sonuç olarak Reston, VA 2001'de yayınlanan Geç Klasik Astroloji: Paulus Alexandrinus ve Olympiodorus, Sonraki Yorumcuların Şerhleriyle birlikte ortaya çıktı.

Waldorf Okulu'ndaki (Klasik Uygarlık ve Latince öğreten) çalışmalarından mizaç ve astrolojiyle olan bağlantılarıyla ilgilenmeye başladı. Sonunda bu araştırma 2005'te Mizaç: Astrolojinin Unutulmuş Anahtarı oldu (yayıncı Wessex Astrologer). Hem akademik yayınlarda hem de astrologlar için astroloji hakkında çok sayıda makale yazdı.

Özel Haber

Bakmadan Geçme