Adıyamanlı depremzedelerden Showhaberin paylaşımına tepki

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıl dönümü dolasıyla Showanahaberin sosyal medya üzerinden yaptığı yıldönümü anma mesajında bazı illerin isimleri belirtirken Adıyaman'ın unutulmasına Adıyamanlı depremzedeler tepki gösterdi.

TAKİP ET

Asrın felaketi olarak adlandırılan depremin birinci yıldönümünde Showhaber tarafından yapılan açıklama aynen şöyle; ' Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Adana, Osmaniye, Diyarbakır, Malatya ve Şanlıurfa 11 ilimizi etkileyen depremin birinci yıl dönümünde  vefat eden vatandaşlarımızı rahmetle anıyoruz'

Meydana gelen deprem sonrası Adıyaman'ın bir şekilde 3 gün fark edilmeyişinin üzüntüsünü yaşayan vatandaşlar bu sefer Shownhaberin sosyal medya üzerinden yaptığı depremin yıldönümü mesajında Adıyaman şehrinin yazılmamasının üzüntüsünü yaşıyor.

Depremin üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen hala Adıyaman'ı deprem bölgesi içinde yer alan il olarak anılmamasına anlam veremediklerini dile getiren Adıyamanlı depremzedeler; '3 gün boyunca unutulan sahipsiz memleket Pazarcık merkezli depremde Hatay ilinden sonra en çok etkilenen iller arasında ilimiz Adıyaman yer alıyor. Ancak her ne hikmetse zaman zaman ulusal kanallarda, haberlerde bile Adıyaman'ın ismi geçmiyor. İl dışında yaşayan Adıyamanlılar veya Türkiye'nin farklı illerindeki vatandaşlar biz Adıyaman'da depremin olduğundan haberimiz olmadı, 4 gün sonra Adıyaman'ın da depremde yerle bir olduğunu öğrendik diyenler var. Bu vesileyle bu andan itibaren deprem bölgesindeki illere gösterilen hassasiyetin Adıyaman içinde gösterilmesi en büyük temennimizdir.' Şeklinde tepkilerini dile getirdiler.

Bakmadan Geçme