Adıyaman'da 'Din Öğretimi Çalıştayı' Düzenlendi

Adıyaman genelindeki tüm kademelerde din öğretimi alanında var olan sorunları tespit etmek, öneri, imkân ve fırsatları değerlendirmek amacıyla gerçekleştirilen çalıştay Perre MTAL Uygulama Otelinde düzenlendi.

TAKİP ET

Çalıştayın açılışına adıyaman İl Millî Eğitim Müdürü Ali Tosun, Adıyaman İl Müftüsü Dr. Mevlüt Haliloğlu, akademisyenler, öğretmenler, idareciler, okul aile birliği temsilcileri, sivil toplum kuruluşları mensupları ve din görevlileri katıldı.

Çalıştayda; ortaokul, imam hatip ortaokulu, hafızlık programı uygulayan imam hatip okulları, imam hatip liseleri, proje imam hatip liseleri ve genel liseler başlıklarında dört komisyon çalışması yapıldı.

Çalıştay kapsamında Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, Adıyaman İl Müftüsü Dr. Mevlüt Haliloğlu ve İl Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet Altındal, açılış konuşmalarını gerçekleştirdiler.

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun yaptığı konuşmasında: 'Bugün burada, din öğretimi alanında yapılan çalışmaları değerlendirmek, yeni fikirler ortaya koymak ve daha etkin bir öğretim yöntemi geliştirmek amacıyla bir araya geldik. Bu önemli çalıştayın açılışında sizlerle birlikte olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum.

Dinin temel gayesi, insanın yaratıldığı saf ve temiz hali ile kalmasını sağlamak, herhangi bir nedenle iyiden, güzelden, doğrudan uzaklaşmış bulunan insanların tekraren aslına rücu etmelerine yardımcı olmak ve İslam'ın 'insan-ı kmil' diye nitelediği ideal insan modelini ortaya çıkarmaktır.

Din insan için olduğuna göre, doğru anlaşılmalı, doğru anlatılmalı ve doğru yaşanmalıdır. Fakat maalesef yetkin olsun olmasın, üzerinde herkesin konuştuğu, herkesin yorum yaptığı ve hatta yaptığının mutlak doğru olduğunu savunduğu yegne alan da dindir.

Din öğretimi, toplumların değerlerini, kültürlerini ve manevi yönelimlerini şekillendiren temel bir unsurdur. Bu alandaki eğitim, sadece bilgi aktarımıyla sınırlı kalmayıp aynı zamanda öğrencilerimizin karakter gelişimine, duygusal zekalarının güçlenmesine ve etik değerlerle donanmalarına da katkı sağlamaktadır.

Eğitim sistemimiz, çağın gerekliliklerine uygun olarak sürekli olarak gelişmekte ve değişmektedir. Bu değişimde, din öğretimi alanının da önemli bir yeri ve sorumluluğu bulunmaktadır. Öğrencilerimizin dini bilgi ve anlayışlarını güçlendirirken aynı zamanda onların modern dünya ile uyumlu, milli ve manevi değerlerine bağlı, hoşgörülü, merhametli bireyler olarak yetişmelerine de katkı sağlamalıyız.

Bu çalıştay, bu hedefler doğrultusunda bir araya gelmemizin bir ifadesidir. Burada tartışacağımız fikirler, öneriler ve yenilikler, din öğretimini daha etkin hale getirecek, öğrencilerimizin ilgi ve ihtiyaçlarına daha uygun hale getirecek ve onların manevi gelişimlerine katkı sağlayacaktır.

Değerli katılımcılar, sizlerin deneyimleri, fikirleri ve önerileri bu çalıştayın başarısını belirleyecektir. Bir araya geldiğimiz bu zaman diliminde, etkili bir iş birliği içinde olacağımıza inancım tamdır. Hepimizin ortak gayesi, daha nitelikli bir din öğretimi sağlamak ve dolayısıyla toplumumuzun geleceğine katkıda bulunmaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, din öğretimi çalıştayının başarılı ve verimli geçmesini diler, katkı sağlayacak herkese şimdiden teşekkür ederim.' ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, çalıştayın oturumlarına geçildi. Çalıştayda, imam hatip okulları, temel eğitim ve ortaöğretim kurumlarında din, ahlak ve değer alanında yapılan faaliyetler, sorunlar, çözüm önerileri ve iyi uygulama örnekleri sunuldu ve tartışıldı. Çalıştay, sonuç bildirgesinin okunması ve katılımcılara katılım belgelerinin verilmesiyle sona erdi.Feride YÜKSEK

Bakmadan Geçme