Adıyaman Musiki Cemiyeti yeniden sahneye çıkmaya hazırlanıyor 

Adıyaman Musiki Cemiyeti, deprem felaketinden sonra yeniden sahneye çıkmaya hazırlanıyor.

TAKİP ET

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden ağır yaralar alan Adıyaman'da, kültürel ve sanatsal hayat küllerinden doğmaya başlıyor. Büyük yıkımın ardından toparlanmaya çalışan ve 45 yıllık bir geçmişe sahip olan Adıyaman Musiki Cemiyeti, acılarla dolu bir dönemin ardından yeniden müzikle buluşmak için gün sayıyor.

Cemiyetin Başkanı Erdal Oranlı, depremin ardından 2 üyelerinin hayatını kaybettiğini birçok üyelerinin ili terk ettiğini ancak yeni yeni Adıyaman'a dönmeye başladığını belirterek, şehrin yaşadığı tarifsiz acılara rağmen normale dönmenin ve müzikle yeniden bir araya gelmenin iyileştirici gücüne dikkat çekti.

Oranlı, “Müzik, şehrimizin yaralarını saracak, kaybettiğimiz huzuru geri getirecek. Adıyaman'da müziğin, ruhsal ve manevi bir rahatlama sağlayacağına inanıyoruz” dedi.

“BÜYÜK BİR AFET YAŞADIK, AMA MÜZİĞİMİZLE YENİDEN DOĞACAĞIZ”

Musiki Cemiyeti Başkanı Erdal Oranlı, on binlerce evin yıkıldığı, binlerce insanın hayatını kaybettiği bir şehirde müziğin önemini vurgulayarak şunları söyledi:
“Deprem, sadece binalarımızı değil, hayatlarımızı da yerle bir etti. Cemiyetimizin faaliyet gösterdiği tarihi Askerlik Şubesi binası da ağır hasar aldı, ne yazık ki iki kıymetli üyemizi ve onların sevdiklerini de kaybettik. Depremin ardından 20 ay boyunca bir araya gelemedik, birçok üyemiz şehir dışına gitti. Şimdi yavaş yavaş toparlanıyoruz, müziğimizle, türkülerimizle acılarımızı bir nebze de olsa hafifletmek ve şehrimizin yaralarını sarmak istiyoruz.”

“MÜZİK RUHUN GIDASIDIR”

Oranlı, musiki cemiyetinin, Gençlik Merkezi'nde yeniden çalışmalarına başladığını belirterek, yoğun bir katılım olduğunu ve gençlik korolarının büyük ilgi gördüğünü söyledi.
Hedeflerinin, yakın zamanda düzenleyecekleri sonbahar konseriyle halka moral vermek olduğunu belirten Oranlı, “Müziğin birleştirici gücüyle yaralarımızı saracağız. Hep birlikte, yeniden hayata sarılmak için bir adım atacağız” dedi.

Özel Haber

Bakmadan Geçme