Adıyaman Atatürk Stadyumu yıkılıyor

Adıyaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından dün 11:21'de yapılan açıklamaya göre Adıyaman Atatürk Stadyumu hakkında yıkım kararı alındı.

Adıyaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından dün 11:21'de yapılan açıklamaya göre Adıyaman Atatürk Stadyumu hakkında yıkım kararı alındı.

Kurum tarafından yapılan açıklamada aşağıda ki ifadelere yer verildi:

6 Şubat Asrın Felaketi sonrası Adıyaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı tüm tesisler barınma ve lojistik merkezi olarak kullanılmıştır. İl Müdürlüğümüze ait tesislerin deprem sonrası hazır hale getirilme süreçleri ilgili faaliyetlerde 23 tesisin bakım ve onarımı, 8 tamamlanan yatırım, 3 devam eden yatırım olmak üzere toplamda 34 tesisin bakım onarımı ve yapımı gerçekleştirilmiştir.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekiplerince deprem sonrası yapılan incelemede Adıyaman Atatürk Stadyumu, Cumhuriyet Spor Salonu, 100. Yıl Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ve Kahta ilçesinde bulunan Kahta Spor Salonu tesisleri AZ HASARLI olarak değerlendirilmiştir.

Ancak ilimiz Merkez ilçesinde bulunan Adıyaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tesislerinden Adıyaman Atatürk Stadyumu, Cumhuriyet Spor Salonu, 100. Yıl Olimpik Yüzme Havuzu ve Kahta ilçesinde bulunan Kahta Kapalı Spor Salonu tesisleri, İl Müdürlüğünce can ve mal güvenliğinin teminat altına alınması ile ilgili mevzuatların yerine getirilmesi amacıyla deprem performans analizi yapılmasına karar verilmiştir.

Süreç İstanbul Teknik Üniversitesi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı teknik ekipleri tarafından yürütülmüş olup yapılan Deprem performans ve analizler sonucunda;

Adıyaman Atatürk Stadyumu, Cumhuriyet Spor Salonu, 100. Yıl Yüzme Havuzu ve Kâhta Spor Salonuna Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yıkım kararı verilmiştir.

Bahse konu tesislere yönelik olarak yıkım ihalesi süreci yürütülmekte olup, başta Atatürk Stadyumu ve diğer tesislerin yeniden yapımı ile ilgili değerlendirme ve planlama çalışmaları yapılmaktadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Adıyaman Atatürk Stadyumu, Adıyaman merkezde yer alan 12,500 kapasiteli bir futbol stadyumudur. Bu stadyum, Adıyaman 1954 Spor'a ev sahipliği yapıyor ve aynı zamanda 6 kulvarlı bir koşu pistine sahip. Stadyum, 2015 yılında yenilenmiş olmasına rağmen, ışıklandırma sistemi bulunmamaktadır. Deprem performans analizleri sonrasında yıkım kararı alınmış ve şu anda yıkım ihalesi süreci devam etmektedir​

Bakmadan Geçme