Adıyaman'a gelecek üniversite öğrencilerine büyük şok

Adıyaman'da depremin izleri henüz silinemezken üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasından sonra şehre gelecek olan üniversite öğrencileri de kiralık ev sorunu ile karşı karşıya kaldı.

Adıyaman'da depremin izleri henüz silinemezken üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasından sonra şehre gelecek olan üniversite öğrencileri de kiralık ev sorunu ile karşı karşıya kaldı. Şehre yeni atanmış memur ve üniversite öğrencileri de kira bedellerinden şikayet ediyor.

Adıyaman'da konut piyasası öğrenciler ve memurlar için büyük bir problem. Kiralık ev bulmak imkansız hale gelirken kira fiyatları da cep yakıyor.

Kiracılar, hasarlı binalarda yaşamaya çalışırken, bazıları şehirden ayrılmayı ya da kırsal bölgelerde konaklamayı tercih ediyor. Ancak en büyük zorluk, Adıyaman'a yeni atanan memurlar ve üniversite öğrencileri için başlıyor.

İnternet üzerindeki ilanlar, bu sorunun ciddiyetini gözler önüne seriyor. 1+1 eşyalı daireler için “memur olması” şartıyla 15 bin lira gibi yüksek kiralar talep ediliyor.

Özel Haber

Bakmadan Geçme