Almanya'dan Baba Ocağı Kahta'ya Bisikletle Yolculuk

Rojan-Paul Gergerli (21), çocukluk hayalini gerçekleştirerek anne memleketi Almanya'dan baba ocağı Kahta'ya bisiklet ile yolculuk yaptı.

Almanya'dan Baba Ocağı Kahta'ya Bisikletle Yolculuk
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Almanya vatandaşı, fizyoterapi öğrencisi Rojan-Paul Gergerli (21), çocukluk hayalini gerçekleştirerek anne memleketi Almanya'dan baba ocağı Adıyaman'a bisiklet ile yolculuk yaptı.

İki yıl önce Almanya'nın Landshut şehrinden bisikletiyle yola çıkan Rojan-Paul Gergerli Avustralya, Slovakya, Macaristan, Romanya ve Bulgaristan'ı kapsayan 26 günlük bisiklet turunu tamamlayarak İstanbul'a kavuştu. Sağlık ve hava koşularından dolayı devam ettiremediği bisiklet yolculuğuna iki yıl sonra aynı yerden başlayarak devam etti. Sekiz yaşından itibaren sürekli ailesine büyüdüğünde bisiklet ile baba memleketi olan Adıyaman'a gideceğini söyleyen Rojan-Paul Gergerli hedefine 21 yaşında ulaştı. İstanbul'dan 24 gün önce yola koyulan Rojan, yolda çok iyi insanlar ile karşılaştığını, uzun bir yolculuk olmasına rağmen hiç bir sorunla karşılaşmadığını söyledi. Rojan-Paul Gergerli,   yaptığı açıklamada şunları ifade etti.

'' Annem Alman, babam Türkiye'nin Adıyaman ili doğumlu. Küçük yaşta araba ile gelirken sürekli bu yolculuğu bisiklet ile yapma arzusu içinde idim. Şimdi yaklaşık 5 bin kilometrelik yolu bisiklet ile yolculuk yaparak tamamladım. Yollar ve karşılaştığım insanlar çok güzel idi. Beni misafir ettiler, yemek ikram ettiler. Beni evlerinde ağırlamak istediler ancak ben  çadırda kalmak istediğimi söyledim.''

Bisiklet ile yolculuğun sağlık açısından çok iyi olduğunu belirten Rojan-Paul Gergerli, gençleri bisiklet binmeye davet etti. Nemrut Dağı Milli parkın pedal çevirerek 2.250 rakımdan Baba Mahmut ve anne Johanna, uzun bir süreden sonra Rojan-Paul'a kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ettiler. Rojan-Paul 56 gündür başlattığı bisiklet turunu Nemrut Dağı zirvesinde tamamladı. Zirvede 32 yıldır Nemrut Dağı Milli Park Görevlisi olan aynı zamanda fotoğraf sanatçılığı ve fotoğraf sanat derneği başkanı olan Bilal Mente tarafından karşılandı. Bilal Mente tarafından kendisine fotoğraf sergisinde görücüye çıkan fotoğraf tablolarından biri takdim edildi.

Rojan-Paul şu açıklamalarda bulundu:

"Bu tablo beni çok mutlu etti. Nemrut Dağının zirvesinde bu kadar emek vermiş, sabırsızlıkla bekleyen fotoğraf sanatçısı Bilal Mente'nin elinden bu tabloyu almak beni duygulandırdı. Aynı zamanda bütün yorgunluğumu da unutturdu. Buradan Milli Parklar Genel Müdürlüğüne ve bu anı bana yaşatan Milli Parklar görevlisi aynı zamanda Nemrut Dağı Fotoğraf Sanatı Dernek Başkanı Bilal Mente'ye çok teşekkür ederim. " dedi.

Haber

Bakmadan Geçme