• Haberler
  • Gündem
  • Alkan: 'Belediyenin borcu 224 Milyon, yanlış ne varsa üzerine gideceğiz'

Alkan: 'Belediyenin borcu 224 Milyon, yanlış ne varsa üzerine gideceğiz'

Belediye Başkanı Reşit Alkan, belediye meclisiyle ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Toplantıyı Besni tarihinde bir ilk olarak canlı yayınla halka açık şekilde gerçekleştiren Alkan, önceki yönetimin 2023 yılından toplamda 224 milyon liralık bir borcu olduğunu belirterek, yanlış ne varsa üzerine gideceklerini 37 bin Besnilinin hakkını sonuna kadar arayacaklarını söyledi.

31 Mart seçimlerinde Belediye Başkanı seçilen Reşit Alkan belediye meclisindeki görev dağılımının ardından bir ilke imza atarak ilk belediye meclis toplantısını canlı yayınla gerçekleştirdi. Şeffaf belediyecilik anlayışı çerçevesinde geçen toplantılarda alınan kararlar anlık olarak kamuoyuyla paylaşıldı. Gündem maddelerine geçildiğinde Başkan Alkan muhalefet üyelerinin de görüş ve önerilerini alarak Besni'yi birlikte yönetecekleri mesajını verdi. Karşılıklı fikirlerin demokratik bir şekilde ortaya konulduğu toplantıda oylamaya sunulan her bir madde muhalefet partilerinin de desteği ile oy birliğiyle kabul edildi.

Öte yandan toplantının başında belediyenin içinde bulunduğu mali duruma ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Başkan Reşit Alkan, önceki dönem Belediye Başkanı Mehmet Emre döneminde 2023 yılı içerisinde harcanan paraları ve borçları tek tek kamuoyuna açıkladı.

Borçları açıkladıktan sonra her bir alımı inceleyeceklerini dile getiren Alkan; "Tabi nereden ve nasıl teslim aldığımız çok önemli değil, yanlış bir şey varsa üzerine gideceğiz. Bunu daha öncede söylemiştim. Bununla alakalı üzerimize ne düşüyorsa sonuna kadar yapacağız, Besnili hemşehrilerimizin hakkını arayacağız. Bu vesileyle gerçekleştirmiş olduğumuz belediye meclis toplantımız ilçemize ve belediyemize hayırlara vesile olsun inşallah” dedi.

Bakmadan Geçme