Adıyamanlılar, Gazze ile Haniye için yürüdü

Adıyaman'da, yüzlerce kişi, hayatını kaybeden Hamas lideri İsmail Haniye ve Gazze'deki zulmü protesto etmek amacıyla yürüdü. Yürüyüş sonrası İsrail ve Amerikan bayrakları ateşe verildi.

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan’ın yemin töreni için İran’ın başkenti Tahran’a giden Hamas lideri İsmail Haniye’nin kaldığı konutta suikast sonucu hayatını kaybetmesi ve Gazze’deki zulmü protesto etmek amacıyla Adıyaman Filistin Dayanışma Platformu tarafından yürüyüş düzenlendi. Yüzlerce kişinin katılımıyla sloganlar ve tekbirler eşliğinde yürüyüş gerçekleşti.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından kalabalık Mimar Sinan Parkı önünden Demokrasi Parkına kadar yürüdü. Burada toplanan kalabalık adına Memur-Sen Adıyaman İl Temsilcisi Mehmet Demir tarafından basın açıklaması yapıldı.

Başkan Demir okuduğu basın açıklamasında, “Gazzeli kardeşlerimizin sesi olmak için toplanmış bulunmaktayız. Siyonist İsrail rejimi 7 Ekimden bu yana Gazze’de insanlık tarihinin en korkunç soykırımını gerçekleştiriyor. 40 Bin kardeşimiz alçakça katledildi. 100 Binden fazla kardeşimizde yaralı. Gazze şeridinde hayatta kalmış tek bir şehir, tek bir mahalle kalmadı. İnsanların sığına bilecekleri güvenli bir nokta dahi yok. Mazlum ve masumlar faşist ABD’nin Siyonistlere verdiği silahlarla havadan, karadan denizden bombalanıyor. Ağızlarından insan hakları sözünü düşürmeyen İngiltere, Fransa, Almanya gibi ülkeler soykırıma açık destek veriyor” sözlerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından Amerika ve İsrail bayrakları yakıldı.

Haber

Haber

Haber

Bakmadan Geçme