• Haberler
  • Gündem
  • Adıyaman'da 'Muhtarlarımızla Yeni Yüzyıla Adım Adım' projesi toplantısı yapılacak

Adıyaman'da 'Muhtarlarımızla Yeni Yüzyıla Adım Adım' projesi toplantısı yapılacak

Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Bekir Aktürk, Adıyaman Muhtarlar Federasyonu Başkanı Abdulkadir Geylani Taş ve yönetim kurulu üyelerini kabul etti.

Adıyaman'da 'Muhtarlarımızla Yeni Yüzyıla Adım Adım' projesi toplantısı yapılacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ziyarette açıklamada bulunan Adıyaman Muhtarlar Federasyonu Başkanı Abdulkadir Geylani Taş; “Türkiye Muhtarlar Federasyonumuz ve İçişleri bakanlığımız tarafından ortaklaşa düzenlenen Muhtarlarımızla Yeni Yüzyıla Adım Adım projesi kapsamında Malatya’da düzenlenen programa katılan sayın konfederasyon başkanımıza Adıyaman’da da bir program yapabilir miyiz teklifimiz oldu. Sağ olsunlar oda bu teklifimizi olumlu karşıladı ve Adıyaman Valiliğimiz ve Adıyaman Üniversitemizin desteğiyle Muhtarlarımızla Yeni Yüzyıla Adım Adım projesi kapsamında bir programda 6-7 Ağustos tarihleri arasında ilimizde düzenlenecek. Programla ilgili olarak bugün konfederasyon başkanımızla birlikte sayın valimize bilgi verdik. Programın ilimizde düzenlenmesine sağlayan konfederasyon başkanımız Bekir Aktürk’e, destek verecek olan Adıyaman Valiliğimize ve Adıyaman Üniversitesi rektörlüğümüze teşekkür ediyorum” dedi.

Projenin kapsamında Türkiye’nin dört bir yanından gelen muhtarları bir araya getirerek, yerel yönetimlerle devlet arasında daha güçlü bir işbirliği ve toplumsal sorunların çözümü için stratejiler oluşturmayı amaçladıklarını dile getiren Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Bekir Aktürk; “Konfederasyonumuz ve İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlemiş olduğumuz Muhtarlarımızla Yeni Yüzyıla Adım Adım” projesi, Malatya’da büyük bir coşkuyla başladı. Toplumsal bilinçlenme ve toplumsal farkındalığı artırmak için devlet millet iş birliğini artırmayı hedefleyen proje kapsamında, muhtarlara günümüz sorunlarına çözümler içeren eğitimler verilecek. Türkiye'nin yeni yüzyılına girerken muhtarların toplumsal sorumlulukları arasında yer alan çevresel ve toplumsal sorunlar konusunda bilinçli bir organizasyonla hareket etmelerini ve sosyal değişimler için projeler üretmelerinin sağlanması ve muhtarların sivil toplum liderleri olarak toplumsal farkındalık oluşturmalarına yardımcı olmak amaçlanmaktadır. Toplumsal bilinçlenme ve toplumsal farkındalığı artırmak için devlet millet iş birliğini artırmayı hedefleyen proje kapsamında, muhtarlara günümüz sorunlarına çözümler içeren eğitimler verilecektir. Projede var olan ve geleceği tehdit eden konulara özellikle iklim krizi ve çevre bilincinin oluşturulması için eğitimler verilerek, mahallelerinde enerji tasarrufu, gıda israfı, sıfır atık, çevre koruma ve depremden korunma konularında çarpan etki oluşturmaları hedeflenmektedir. Proje, kültürel değerleri koruyarak, toplumsal değişimler için farkındalık yaratmayı, toplumsal şiddeti önlemeyi devlet millet iş birliğini artırmayı ve çevre ve toplumsal sorunlara çözümler üretmeyi amaçlamaktadır.”şeklinde konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol; “Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu ve İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün ortaklaşa başlatmış olduğu Muhtarlarımızla Yeni Yüzyıla Adım Adım projesi kapsamında 6-7 Ağustos tarihleri arasında ilimizde program düzenlenecek. Bugün ilimize gelerek bizleri ziyaret eden Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Bekir Aktürk ve Adıyaman Muhtarlar Federasyonu Başkanı Abdulkadir Geylani Taş ile birlikte program hakkında konuştuk. Ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyor, düzenlenecek olan programın muhtarlarımıza ve ilimize hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

Haber

Bakmadan Geçme