• Haberler
  • Ekonomi
  • Adıyaman'da o ailelerin elektrik ve doğalgaz faturaları zamlı gelecek

Adıyaman'da o ailelerin elektrik ve doğalgaz faturaları zamlı gelecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Ba­kanı Alparslan Bay­raktar yaptığı açıklama ile elektrik ile doğalgaz faturalarında artık gelire göre fatura döneminin geleceğini söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Ba­kanı Alparslan Bay­raktar yaptığı açıklama ile elektrik ile doğalgaz faturalarında artık gelire göre fatura döneminin geleceğini söyledi.  Bakan Bayraktar'ın açıklaması sonrası detaylar da belli oldu ve kimlerin yüksek fatura ödeyeceğine dair detaylara yer verildi.

Bakan Bayraktar, çopk elektrik tüketenin maliyetine katlandığı destek modeline geçileceğini söyleyerek şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu süreçte önce­likli çalıştığımız alanlardan bir tanesi aynı zamanda enflasyonla mücadele. Bu arada tü­ketim gruplarında farklı bir uygulama içe­risine girebiliriz"

Yüzde 3'lük dilimin yüksek tüketim kategorisinde yer aldığını bildiren Bakan, maliyetine katlanabilecek gruplarda maliyet esdaslı fiyatlandırmaya geçmeyi planladıklarını söyledi. Bu kapsamda 1 milyon abonenin etkileceğini söyleyen Bakan, uygulamanın 2025 yılında hayata geçeceğini söyledi.

Adıyaman'da da yüksek gelir grubunda yer alan ailelerin de elektrik ve doğal gaz faturaları yüksek gelecek.

Bakmadan Geçme