Adıyaman'da Dubai çikolatası yapan yerler

Son dönemlerin en popüler yiyeceği arasında yer alan dubai çikolatası merak edilirken Adıyaman'da da satılan veya yapılan yerler vatandaşlar tarafından araştırılıyor.

Son dönemlerin en popüler yiyeceği arasında yer alan dubai çikolatası merak edilirken Adıyaman'da da satılan veya yapılan yerler vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Peki Adıyaman'da Dubai çikolatası yapan yerler var mı? İşte detaylar..

DUBAİ ÇİKOLATASI NEDİR?

Dubai çikolatası, tahin kadayıf ve Antep fıstığı gibi özel iç malzemeleriyle, sadece bir tatlı değil aynı zamanda bir lezzet yolculuğu vaat ediyor. Bu çikolata, Orta Doğu'nun tatlı kültürünü modern bir dokunuşla sunarak, çikolata tutkunlarının ve gurme lezzet arayanların favorisi olmaya aday bir lezzet şöleni sunuyor.

ADIYAMAN'DA DUBAİ ÇİKOLATASI SATAN YERLER

Adıyaman'da henüz pastane ve çikolata dükkanlarında dubai çikolatasının satışı görülmedi.

Bölgede henüz yapan bir işletme bulunmuyor.

DUBAİ ÇİKOLATASI EVDE NASIL YAPILIR?

Dubai çikolatası, genellikle yoğun kakao tadıyla ve lüks malzemeleriyle bilinir. İşte evde kolayca yapabileceğiniz bir tarif:

Malzemeler:

200 gram kaliteli bitter çikolata (en az %70 kakao oranı)
100 gram sütlü çikolata
50 ml krema (tercihen %35 yağ oranlı)
1 yemek kaşığı bal
1 çay kaşığı deniz tuzu
50 gram ince doğranmış badem
1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
1 çay kaşığı vanilya özü
1 tatlı kaşığı hindistancevizi yağı

Yapılışı:

Çikolatayı Hazırlayın: Bitter ve sütlü çikolatayı küçük parçalar halinde doğrayın ve bir cam kaseye alın.

Kremayı Isıtın: Kremayı küçük bir sos tenceresinde hafifçe ısıtın. Kaynamasına gerek yok, sadece ısınması yeterli.
Çikolatayı Eritin: Isıttığınız kremayı doğradığınız çikolatanın üzerine dökün. Kremanın sıcaklığı çikolatayı eritmeye yetecektir. Karışımı pürüzsüz olana kadar karıştırın.

Diğer Malzemeleri Ekleyin: Eriyen çikolataya bal, deniz tuzu, vanilya özü, portakal kabuğu rendesi ve hindistancevizi yağını ekleyin. Homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın.

Bademleri Ekleyin: İnce doğranmış bademleri de karışıma ilave edip, karıştırın.

Soğutma ve Şekil Verme: Çikolata karışımını yağlı kağıt serdiğiniz küçük bir tepsiye dökün. Spatula yardımıyla yüzeyini düzeltin. Tepsiyi buzdolabına yerleştirip en az 2 saat sertleşmesini bekleyin.

Kesip Servis Yapın: Sertleşen çikolatayı küçük kareler halinde kesin ve servis edin. Dilerseniz üzerlerine biraz deniz tuzu serpiştirebilirsiniz.

Bakmadan Geçme