• Haberler
  • Gündem
  • Adıyaman Belediyesinden Filistin'e 10 Milyon TL Yardım

Adıyaman Belediyesinden Filistin'e 10 Milyon TL Yardım

​​​​​​​Adıyaman'da belediye meclis kararıyla Filistin'e 10 milyon TL yardım yapılması ve İsrail'in saldırıları 'soykırım' olarak kabul edildi.

Adıyaman Belediyesinden Filistin'e 10 Milyon TL Yardım
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Belediye Başkanı Süleyman Kılınç’ın başkanlığında Adıyaman Belediye Meclisi, Filistin gündemiyle olağanüstü toplandı. Belediye Meclis toplantısında Meclis Katibi Nuri Dağhan, meclisin önerisini okudu.

Hastaneye yapılan saldırının resmen savaş suçu olduğunu ve İsrail’i esefle kınadıklarını dile getiren Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç; “Günlerdir Gazze'de ahlaki değerlere ve tüm insancıl kurallara aykırı bir biçimde kadın, çocuk demeden sivil yerleşim yerlerine ve sivil halkın üstüne beyaz fosforlu yani kimyasal bomba yağdırarak soykırım yapan İsrail’i işlediği bu savaş suçu ve soykırımdan dolayı ve en son Gazze’de Hastaneleri hedef alan saldırıda yüzlerce Filistinlinin hayatını kaybetmesi ve yine bir o kadarının da yaralanmasından dolayı derin üzüntü duyuyoruz. Mazlum Gazze halkına bu şekilde orantısız güç kullanan İsrail’i işlediği bu insanlık suçu ve soykırımdan dolayı şiddetle kınıyoruz.

Gazze halkını kendi topraklarından söküp atmak için çeşitli bahanelerle orantısız güç kullanarak ablukaya alan ve savaş kurallarına aykırı olarak halkı elektriksiz, yakıtsız, aç ve susuz bırakarak, uluslararası hukuka ve savaş kurullarına aykırı saldırılarını arttırarak soykırım yapan İsrail’e tepkimizi bir kez daha dile getiriyoruz. Mazlum Gazze halkına her türlü zulmü yaparak, büyük bir felakete sebep olan İsrail’i işlediği bu saldırılardan ve soykırımdan dolayı İnsan Hakları Mahkemesinde savaş suçundan dolayı yargılanmasını istiyoruz.” Dedi.

ADIYAMAN BELEDİYESİNDEN FİLİSTİN’E 10 MİLYON TL YARDIM

Her zaman olduğu gibi bugünde Filistin halkının yanında olduklarını dile getiren başkan Kılınç; “Adıyaman Belediye Meclisi olarak, 18 Ekim 2023 tarihli olağanüstü toplantısında aldığımız 18 Ekim 2023 tarih ve 220 sayılı Meclis Kararıyla; İsrail’in Filistin halkına yaptığı zalimce ve orantısız olarak yaptığı saldırılar soykırım olarak kabul edilerek, saldırılarda hayatlarını kaybeden Filistinli kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Adıyaman Belediye Meclis’i olarak, bu vahşetin bir an önce durdurulmasını ve Filistin Devletinin Kurulması için tüm dünya parlamentoları, uluslararası toplum ve kuruluşlarınca, gereğini ivedi yapmaya davet ediyoruz. Adıyaman Belediyesi Meclis üyeleri oy birliği ile karara varmış olduğu 10 milyon TL’lik bir yardımı Gazze’ye özellikle yardım noktasında gereğini yapacağız. Bu toplantıdan dolayı meclis üyelerine verilecek ödeneğin Gazze halkına aktarılması noktasında tüm arkadaşlarımız karar almışlardır. Korkunç bir vahşet var. Hastaneyi bombalıyorsunuz, bu dünya, insanlık tarihinde görülmüş bir şey değildir. Bunların ne kadar vahşi olduğunu, lanetlenmenin ne kadar yetersiz olduğunu bilakis tüm dünya görüyor. Vicdan sahibi olan herkes görüyor” dedi. Mustafa GÜL

Bakmadan Geçme