• Haberler
  • Gündem
  • Adıyaman Belediyesi'nden üniversiteli gençlere eğitim desteği verilecek!

Adıyaman Belediyesi'nden üniversiteli gençlere eğitim desteği verilecek!

Adıyaman Belediyesi tarafından üniversite kazanan gençler için eğitim desteği verileceği açıklandı. Belediye tarafından gelen haberde, Türkiye'nin farklı üniversitelerine yerleşen Adıyamanlı gençlere destek olmak amacıyla önemli bir adım attı. Belediye Meclisi'nde alınan kararla, ilk 50 bin başarı sıralamasına giren öğrencilere bir kereliğine mahsus nakdi yardım yapılacak.

Adıyaman Belediyesi tarafından üniversite kazanan gençler için eğitim desteği verileceği açıklandı. Belediye tarafından gelen haberde, Türkiye’nin farklı üniversitelerine yerleşen Adıyamanlı gençlere destek olmak amacıyla önemli bir adım attı. Belediye Meclisi’nde alınan kararla, ilk 50 bin başarı sıralamasına giren öğrencilere bir kereliğine mahsus nakdi yardım yapılacak.

BAŞARIYA ÖDÜL: İLK 10 BİNE 12 BİN TL DESTEK

Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, Eylül Ayı Meclis Toplantısında yaptığı konuşmada, üniversiteyi kazanan öğrencilere bir kereye mahsus olmak üzere yol ve kayıt yardımı yapacaklarını bildirdi.

“GENÇLERE SÖZÜMÜZÜ YERİNE GETİRİYORUZ”

Söz konusu kararla gençlere destek sözünü tuttuklarının altını çizen Başkan Tutdere, “Belediye meclisimizde aldığımız kararla, İlk 10 bin başarı sıralamasına giren öğrencilere 12 bin TL, 11 bin ile 20 bin arasında yer alanlara 8 bin TL, 21 bin ile 30 bin arasındaki öğrencilere 6 bin TL ve 31 bin ile 50 bin arasındaki gençlere ise 4 bin TL yol ve kayıt desteği sunacağız. Gençlerimize her zaman destek olacağımızı söylemiştik. Onların başarılarıyla gurur duyuyoruz ve bugün bu sözümüzü yerine getiriyoruz.” dedi.

Başkan Tutdere, "Depremin zorlu koşullarına rağmen derslerine ara vermeden başarıya ulaşan gençlerimizin yanındayız. Nerede olurlarsa olsunlar, Adıyaman Belediyesi onların arkasında duracak. Ailelerimize ve gençlerimize hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

Özel Haber

Bakmadan Geçme