Adıyaman'a 2 tünel ve 5 yeni köprü yapılacak

AK Parti Adıyaman Milletvekili Alkayış açıkladı. Adıyaman'a 5 yeni köprü ve 2 tünel yapılacak.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Alkayış açıkladı. Adıyaman'a 5 yeni köprü ve 2 tünel yapılacak. Şehirde uzun süredir keskin virajlar nedeniyle ölüm yolu olarak nitelendirilen Çelikhan yolu projesinde son aşamaya gelindi.

Adıyaman Çelikhan Yolu ile ilgili Karayolları Genel Müdürlüğü Program ve İzleme Dairesi Başkanlığı tarafından projelendirme süreci tamamlandığı, yüklenici firmaların tespiti amacıyla Ön Yeterlik Değerlendirmesi ihalesi yapıldığı açıklandı.

Proje detayları belli oldu:

Bulam Çayı Köprüsü- 29 metre

Geler Çayı Köprüsü 27 metre

Pamuk Çayı Köprüsü 207 metre

Taşgedik Köprüsü 191 metre

Ziyaret Çayı Köprüsü 143 metre

ile toplamda 5 köprü ve;

Koçali Tüneli 2170 metre

Mestan Tüneli 4240 metre olmak üzere;

2 adet tünel yapılacağı öğrenildi.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Alkayış ise konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Alkayış, “Adıyaman Çelikhan yolunun arası 53 km. Adıyaman olarak takip ettiğimiz ve burayı 39 km’ye düşüreceğimiz yol projesine ilişkin bu yolu yapacak firmaların yeterlilik ihalesi yapıldı. Şimdi işi yüklenecek olan firmalarla ilgili ekim sonuna kadar her şey netleşecek. Yapılacak tünel ve köprülerle inşallah Adıyaman ve Çelikhan yolunu 14 km kısaltacak ve vatandaşlarımızı bu dönemeçli yollarda kurtarıp, dümdüz yol kalitesi yüksek bir yola ulaştıracağız” dedi.

Bakmadan Geçme