• Haberler
  • Ekonomi
  • Adıyama'a Müjde: ASELSAN Adıyaman Kablo ve Konnektör A.Ş. Şirketini Kurdu

Adıyama'a Müjde: ASELSAN Adıyaman Kablo ve Konnektör A.Ş. Şirketini Kurdu

ATSO Başkanı Mehmet Torunoğlu, 6 Şubat depremlerinden sonra ağır hasar alan Adıyaman'ın kalkınmasına önemli bir katkı sağlayacak devasa yatırım imzalandığı müjdesini verdi.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) ve Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) iş birliği ile hayata geçirilecek olan Adıyaman Deprem Bölgesi Kablo, Konnektör ve Kablaj Üretim Tesisi Yatırımı projesi, bölgeye 500 milyon TL’lik yatırım ve 200 kişilik yeni istihdam imkanı sağlayacak.

Savunma Sanayii’nin öncü firmaları Aselsan, Roketsan ve Havelsan’ın da ortak olduğu proje, Adıyaman’ın sanayileşmesine ve kalkınmasına hız kazandıracak. Tesisin tamamlanmasıyla birlikte Türkiye’nin savunma sanayisine önemli katkılar sağlanması ve bölgenin üretim üssü haline gelmesi hedefleniyor.

ATSO Başkanı Mehmet Torunoğlu, yatırımın önemini vurgulayarak şunları söyledi: “ 6 Şubat depremi sonrası ilimizin yeniden ayağa kalkması, ilimiz sanayisinde çarkların yeniden dönmesi ve işsizliğin önüne geçilmesi adına yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Her fırsata, her platformda ilimiz için, ilimiz sanayisi için neler yapabilirizin gayreti içerisinde olduk ve neticesinde TUSAŞ gibi öncü bir kuruluşla iş birliği yapmak, Adıyaman’ın savunma sanayindeki katkılarını artırma ve bölge ekonomisine yeni fırsatlar sunma potansiyelini artıracağına inanıyoruz. Hedefimiz Adıyaman’ı Savunma Sanayi sektöründe üretim üssü haline getirmek. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, şimdiden ilimize hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

Bakmadan Geçme