Adalet Bakanlığı CTE 20 bin personel alımı yapacak

Adalet Bakanlığı tarafından bugün gelen açıklamalara göre 20 bin personel alımı yapılacağı ifade edildi.

Adalet Bakanlığı tarafından bugün gelen açıklamalara göre 20 bin personel alımı yapılacağı ifade edildi. CTE bünyesinde de istihdam edilmek üzere kamu personel alımı yapacak. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç tarafından bakanlık bünyesine de yapılacak personel alımına dair detaylara yer verildi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Akşehir Adalet Binası temel atma töreninde yaptığı konuşmada, yeni adalet binalarının inşasının Türkiye'nin adalet hizmetleri için önemli bir dönüm noktası olduğunu vurguladı. Bu projelerle yargı hizmetlerinin daha modern ve çevreci koşullarda sağlanacağını belirtti. Tunç, Türkiye genelinde yeni adalet saraylarının inşa edildiğini ve bu binaların hem vatandaşlar hem de adalet çalışanları için daha iyi koşullar sağlayacağını ifade etti.

Ayrıca, bu yeni adalet binalarının çevre dostu teknolojilerle donatıldığını, doğal aydınlatma ve yenilenebilir enerji kaynakları gibi unsurların ön planda olduğunu da belirtti.

Son 1 yılda 20 bine yakın personel alımı yapıldığını aktaran Bakan Yılmaz Tunç, yeni dönemde personel alımına devam edeceklerini söyledi. Bakan açıklamasında infaz koruma memuru, zabıt katibi, mübaşir, güvenlik görevlisi ve hizmetli kadroları başta olmak üzere birçok kadroya eleman alınacağını söyledi.

Bakmadan Geçme