• Haberler
  • Gündem
  • 6 Şubat Kahramanmaraş Merkezli Depremden Etkilenen Gölbaşı İlçesi İçin Karar Açıklandı.

6 Şubat Kahramanmaraş Merkezli Depremden Etkilenen Gölbaşı İlçesi İçin Karar Açıklandı.

6 Şubat Kahramanmaraş Merkezli Depremden Etkilenen Gölbaşı İlçesi İçin Karar Açıklandı.
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bakan Özhaseki özellikle Adıyaman Gölbaşı ilçesini işaret ederek” zeminde sıvılaşma var bunu çok net görüyoruz, böyle yerlerde bir daha yapı yapılmayacak, haberinden sonra Gölbaşı ilçesinin dinamikleri kamuoyu oluşturarak, Gölbaşı ile ilgili kararın erken alındığına dikkat çekerek açıklamalar peş peşe gelmeye devam ederken, önceki dönem Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir yapmış olduğu açıklamada;
“Çok Kıymetli Gölbaşılı Hemşehrilerim, Ailem;
Şirin ilçemiz Gölbaşımızın, evimizin, yuvamızın büyük bir bölümünün zemin sıvılaşması nedeniyle imara kapatıldığını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız.
Böyle bir kararın aceleyle alındığını düşünmekteyiz. Adını aldığımız Gölbaşı Gölümüz, tren istasyonumuz, aşağı-yukarı çarşımız, ana yolumuz olmadan Gölbaşımızın eski güzel günlerine dönmesinin zor(imkansız) olacağı kanaatindeyiz.
Devlet büyüklerimizin Deprem bölgesindeki kadim şehirlerin kültürel yapılarına dokunmadan imar edilmeleri gerektiği, buralarda yaşayan vatandaşlarımızın görüşlerinin de alınacağı, vatandaşlarımızın hatıralarını terketmek istemedikleri, bulundukları yerlerde yaşamak istedikleri, bununla ilgili bir takım formülller geliştirilmesinin lüzumu, şehirlerin yerinde dönüşümünün sağlanması gerektiği gibi ifadeleri bizleri umutlandırmıştı.
Ancak bu ifadelere rağmen tam tersi yönde alınan bu karar bizleri ziyadesiyle üzmüştür.
Deprem bölgesinin birçok yerinde, İskenderun’da, İslahiye’de ve hatta Türkiye’nin birçok şehrinde, Mersin’de,Aydın’da, Adapazarı’nda vs. da zemin sıvılaşması olduğunu görmekteyiz.
İskenderun Limanı’nın sular altında kaldığına tanık olmaktayız. Hal böyle ilken neden sadece Gölbaşımızın büyük bir bölümünün imara kapatıldığını anlamakta zorluk çekmekteyiz.
21. yüzyılı(milenyum) yaşadığımız bu günlerde, inşaat tekniklerinin bu kadar geliştiği bir dönemde, denize, okyanusa platformlar kurulduğu bir çağda, imara kapatmak yerine ileri teknoloji kullanılarak ve iyi denetimler yapılarak 1 katlı, 2 katlı, 3 katlı yapılara izin verilmesinin uygun olacağını düşünmekteyiz. İstişare ettiğimiz, fikirlerini danıştığımız, ilçemizde inceleme ve tespit yapan bazı önemli bilim adamlarımızın da bu görüşte olduğunu görmekteyiz.
Hal böyle iken, imara tamamen kapatmak neden?
Bu uğurda mücadele edeceğiz,
Mücadelemiz gerek Hükümet ve Bakanlık nezdinde, gerek bürokrasi nezdinde, gerekse de kamuoyu nezdinde ve birlikteliği ile devam etmektedir.
Ak Parti Gölbaşı İlçe Başkanımız Sayın Mahmut YALÇINKAYA’nın da desteği ile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcımız Sayın Ahmet AYDIN, Adıyaman Milletvekilllerimiz Sayın Resul KURT, Sayın İshak ŞAN, Sayın Mustafa ALKAYIŞ, Sayın Hüseyin ÖZHAN beyefendilerin girişimleri ile Ankara’da temaslarımız sürmektedir. Belirli bir mesafenin alındığı mücadelemiz olumlu bir sonuç elde edinceye kadar bütün gücümüzle devam edecektir.
Bu yolda desteklerinizin devamını talep etmekteyiz.
Biz birlikte güçlüyüz.” Dedi.

Bakmadan Geçme