5 Bin 500 Kovan Dağıtılacak

Adıyaman'da 'Bal Tedarik Zirvesi'nde 5 bin 500 adet kovan dağıtılacak. Adıyaman Valiliği, İpekyolu Kalkınma Ajansı ve Adıyaman Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından düzenlendi.

5 Bin 500 Kovan Dağıtılacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konuşan İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Burhan Akyılmaz, “Tüm dünyada insanlığın gıda güvenliğini tehdit eden birçok olayı kamuoyunda duyuyoruz. Ürünlerin başında bal, zeytinyağı gibi temel gıdalar geliyor. Bu durum tüketicinin satın alma kararını doğrudan etkiliyor. Adıyamanlı bütün üreticilerimizin bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada gıda güvenliğine saygılı bir şekilde üretim yapacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

Vali Mahmut Çuhadar, “Dünya nüfusu 8 milyarı geçti. Artık gıdanın stratejik olduğu, yavaş yavaşta bir silah olacağı bir çağa giriyoruz. Gıda erişilebildiği noktasında ciddi mücadeleler yaşanacağa benziyor. Cumhurbaşkanımız gıda koridorunu açmasıyla ciddi bir gıda sorunu yaşanacaktı. Bu anlamda güvenli, kaliteli, sertifikalı gıda her geçen gün biraz daha önemli hale geliyor. Adıyaman arı ve bal yetiştiriciliğinde önemli bir yere sahip. Yaklaşık 75 bin kovan sayısı, 500 ton üretimiyle ülkemizde hatırı sayılır bir yere sahiptir” diye konuştu.

Sembolik kovan dağıtımının ardından 5 bin 500 adet kovan ilçelerde ve il merkezinde üreticilere kura ile dağıtılacak.

Haber: Emine TÜTÜN

Bakmadan Geçme