2025'te esnek çalışma dönemi

Türkiye'de ekonominin 3 yıllık yol haritasını açıklayan Orta Vadeli Program'da (OVP) önümüzdeki döneme ilişkin atılacak adımlar da belli oldu.

Türkiye'de ekonominin 3 yıllık yol haritasını açıklayan Orta Vadeli Program'da (OVP) önümüzdeki döneme ilişkin atılacak adımlar da belli oldu. Bu doğrultuda sosyal güvenlik sistemini esnek çalışma modellerine uyumlu hale getirmek için 2025 yılının ikinci çeyreğinde önemli düzenlemeler yapılacak.

Ne eğitimde ne istihdamda olan gençlerin eğitime ve istihdama katılımlarını teşvik etmek amacıyla mesleki eğitim, yetkinlik ve becerilerini dikkate alan programlar hayata geçirilecek, genç girişimcilere hibe destekleri sağlanacak. Uzaktan, kısmi ve geçici süreli çalışma ile platform çalışması gibi yeni nesil çalışma modellerindeki gelişmeler doğrultusunda 2025'in 1. çeyreğinde iş dünyasının ihtiyaçları ve iş-özel yaşam dengesi gözetilerek mevzuat düzenlemeleri hayata geçirilecek. İş Kanunu'nda sosyal taraflar ile diyalog halinde yapılacak değişiklikler ve bu doğrultuda gerçekleştirilecek ikincil mevzuat çalışmaları ile iş gücü piyasalarında güvenceli esneklik sağlanacak. Yeşil ve dijital dönüşümün iş gücü piyasalarına yansımaları analiz edilerek, uyum ve adil geçiş sürecine yönelik programlar hayata geçirilecek. 2025'in 2. çeyreğinde Otomatik Katılım Sisteminin (OKS) işverenlerin de katkısı ile ikinci basamak emeklilik sistemine dönüşeceği tamamlayıcı emeklilik sistemi kurulacak. Bireysel Emeklilik Sistemi'ndeki (BES) standart emeklilik yatırım fonları, katılımcıların birikimleri için daha fazla katma değer üretecek şekilde yeniden tasarlanacak.

Bakmadan Geçme