• Haberler
  • Gündem
  • 2024 SES Programı başvuruları alınmaya başladı! Başvuru şartları ve detaylar açıklandı

2024 SES Programı başvuruları alınmaya başladı! Başvuru şartları ve detaylar açıklandı

Çeşitli sektörlerde istihdam edilebilirliği artırmak adına mesleki oryantasyon programları düzenlenecek ve süreci başarılı bir şekilde tamamlayanlar için özel sektörde ücretli istihdam imkânı sağlanacaktır.

SES Programı Ön Başvuru Formu iletildi. Uluslararası programda başvurularını gerçekleştirmek isteyen vatandaşlar detayları merak etti. Uluslararası Göç ve Dayanışma Derneği; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, geçici ve uluslararası koruma altındaki bireylerin ekonomik hayata katılımlarını arttırmak adına Adıyaman, Malatya ve Kahramanmaraş illerinde Dünya Gıda Programı ile birlikte Sosyo-Ekonomik Güçlendirme ve Sürdürülebilirlik (SES) Programı'nı uygulayacaktır.

Çeşitli sektörlerde istihdam edilebilirliği artırmak adına mesleki oryantasyon programları düzenlenecek ve süreci başarılı bir şekilde tamamlayanlar için özel sektörde ücretli istihdam imkânı sağlanacaktır.

SES PROGRAMI BAŞVURU ŞARTLARI 2024

Başvuru ile ilgili yapılan açıklamada ''Mesleki oryantasyon programına kabul olduktan sonra proje süresi olan en az 6 ay projeden ayrılmayacağına  dair taahhütname imzalanacaktır. Bu sebeple projenin iki aşaması olan mesleki oryantasyon ve istihdam süreçlerine katılamayacak bir engeliniz var ise lütfen başvuru yapmayınız.'' denildi. 

Başvuruda bulunmak isteyen kişiler için başvuru şartları şu şekilde verildi;

* 18-45 yaş arasında olmak
* En az ilkokul mezunu olmak (belgelendirilecektir)
* Proje faaliyetlerini yerine getirebilecek herhangi bir sağlık engeli olmamak (belgelendirilecektir)
* Geçici Koruma altında olan başvuru sahiplerinin, başvuru yaptığı ilde en az 6 ay ikamet ediyor olması, daha önce yapılmış ve sonuçlanmamış çalışma izni başvurusu bulunmamak
* Mesleki oryantasyon süreci sonunda kişilere sağlanacak olan harcırah ödemesi için katılımcıların sürece % 80 oranında devam etme mecburiyeti vardır. Aksi takdirde maddi destek sağlanamayacaktır. 
* Başvuru formunun Türkçe doldurulması zorunludur. 
*  Geçici ve Uluslararası Koruma altında olan başvuru sahipleri için en az A2 seviyesinde Türkçe Dil Beceri şartı bulunmaktadır. 
* İşbaşı sürecinde çalışma izni çıkarılacağı için ESSN/ Kızılay Kart vb. sosyal yardımlar kesilecektir. 

Bakmadan Geçme