15 günlük maaş farkı ne zaman yatacak?

Türkiye'de Aralık ayı enflasyon verisinin gelmesiyle beraber zam oranlarının da belli olmasından sonra fark ve maaş ödeme günleri de araştırma konusu oldu.

15 günlük maaş farkı ne zaman yatacak?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye'de Aralık ayı enflasyon verisinin gelmesiyle beraber zam oranlarının da belli olmasından sonra fark ve maaş ödeme günleri de araştırma konusu oldu. 15 günlük maaş farkı ne zaman yatacak? İşte detaylar..

TÜİK VERİLERİ BELLİ OLDU

Ülke geneli yaşayan milyonlarca memur ve emeklinin de gözü Aralık ayı enflasyonuna çevrildi. TÜİK'in açıkladığı verilere göre de memur ve emeklilerin de zam oranı belli oldu.

TÜİK’n açıkladığı verilere göre yıllık enflasyon yüzde 64,77 olurken, 6 aylık enflasyon yüzde 37,57 olarak tablodaki yerini aldı.

YÜZDE 15 TOPLU SÖZLEŞME ZAMMI

Yapılan hesaplamalara göre memur ve memur emeklileri şimdiden yüzde 31,5 oranında enflasyon farkı almaya hak kazanmış oldu.

YÜZDE 50 ZAM SİNYALİ VERİLMİŞTİ

Bakan Işıkhan ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Memur ve memur emeklilerimiz için enflasyon hedeflemelerine göre Ocak 2024’te yapılacak artış yaklaşık yüzde 50'ye yaklaşacaktır. En düşük devlet memuru maaşı 22 bin 17 liradan yaklaşık olarak 33 bin lira seviyelerine çıkacaktır” demişti.

15 GÜNLÜK MAAŞ FARKI NE ZAMAN YATACAK?

Ocak ayının 14 - 16 tarihleri arasında yatması bekleniyor.

Kaynak: Keşfet Haber Ajansı

Bakmadan Geçme